Από την πλούσια ιστορία του Αιγάλεω

Ένα μπλογκ αφιερωμένο στην ιστορία της ομάδας του Αιγάλεω και στις δραστηριότητες των παλαιμάχων αθλητών και παραγόντων του.

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Γρίμμας

 

Β. Γρίμμας (2015)
(Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης)

Θλίψη στην αθλητική οικογένεια του Αιγάλεω αλλά και σε ολόκληρη την τοπική μας κοινωνία σκόρπισε η είδηση για την απώλεια του παλαίμαχου αμυντικού άσσου του Αιγάλεω Α.Ο. Βαγγέλη Γρίμμα, σε ηλικία 82 ετών. 
Ο αείμνηστος Κερκυραίος στην καταγωγή ποδοσφαιριστής που είχε γεννηθεί στην Αλεπού Κερκύρας (με Μαλτέζικες ρίζες) στις 25 Απριλίου του 1941 πέθανε αργά χθες το βράδυ στο σπίτι του. 
Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου από τον Ιερό Ναό του Γ΄ Νεκροταφείου, στη 1 μ.μ. Ο Σύνδεσμος των Βετεράνων της ομάδας μας (ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π. Αιγάλεω Α.Ο.) απευθύνει τα πλέον ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής.

Ξεκινώντας από την Ολυμπιάδα Αιγάλεω, ο Βαγγέλης Γρίμμας μεταπήδησε το καλοκαίρι του 1965 και σε ηλικία 24 ετών στην ομάδα του "Σίτι", που μόλις είχε επιστρέψει πανηγυρικά στη μεγάλη (Α'  Εθνική) κατηγορία του ποδοσφαίρου μας. Διέπρεψε ως αριστερός οπισθοφύλακας (παρότι δεξιοπόδαρος) στην αμυντική γραμμή της ομάδας επί 8 συνεχόμενες σεζόν, έως και την περίοδο 1972-73. Τη σεζόν 1970/71 που το Αιγάλεω κατέκτησε την 4η θέση (την καλύτερη μέχρι και σήμερα) ο Γρίμμας δεν έχασε ούτε έναν αγώνα (έκανε ρεκόρ, με 34/34 συμμετοχές). 

Συνολικά πήρε μέρος με το Αιγάλεω σε 167 επίσημους αγώνες Πρωταθλήματος και ακόμη σε πάνω από 30 ματς για το Κύπελλο Ελλάδας, σκοράροντας παράλληλα και πέντε γκολ. Ολοκλήρωσε την αγωνιστική του σταδιοδρομία στον Α.Ο. Κέρκυρας και αργότερα εργάσθηκε ως προπονητής. 

Ποδοσφαιριστής υπήρξε και ο αδελφός του.

Το Μνημόσυνο του Αλέξανδρου Γασπαράτου.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου θα τελεστεί το 40θήμερο Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής ενός ακόμη παλαιού παίκτη του Αιγάλεω, του Αλέκου Γασπαράτου, ο οποίος απεβίωσε ανήμερα "των Φώτων", στις 6 Ιανουαρίου και σε ηλικία 87 ετών. Είχε γεννηθεί στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς στις 14 Αυγούστου του 1936 και υπήρξε βασικό στέλεχος της ομάδας στο ξεκίνημα της δεκαετίας του '60, επίσης στην Α'  Εθνική.

  • Ευχαριστούμε πολύ τους κ.κ. Γιάννη Σάμιο, Τάκη Κατσικογιάννη και Νίκο Λιβανό, για την πληροφόρηση που μας παρείχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

'Σοκ' στο Αιγάλεω: "Έφυγε" ξαφνικά, ο Κώστας Λεβεντάκος!

Αιγάλεω 1983-84 Ο Λεβεντάκος διακρίνεται 2ος εκ δεξιών στους όρθιους. ( Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης )  Νέα μεγάλη απώλεια για την αθλη...